recette Zoete aardappelen gevuld met verse kaas

Zoete aardappelen gevuld met verse kaas

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 70 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 200 g verse kaas
  • 1 bosje platte peterselie
  • fleur de sel, peper
  • Espelettepeper

Voorbereiding

  • Snij de rode ui in fijne schijfjes.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de zoete aardappelen en prik met een vork gaatjes over het hele oppervlak. Leg de aardappelen op een plaat met bakpapier, strijk in met olijfolie en kruid met fleur de sel. Plaats 50 minuten in de oven. De aardappelen moeten zacht zijn en je moet er makkelijk kunnen in prikken met een mesje.
  • Snij de zoete aardappelen in 2. Haal met een eetlepel 2/3 van het vruchtvlees uit en let op dat je de schil niet beschadigt. Zet het vruchtvlees weg.
  • Meng in een kom de kaas, het vruchtvlees van de zoete aardappelen en enkele takjes fijngehakte platte peterselie. Kruid met peper en zout.
  • Vul de zoete aardappelen met het mengsel en voeg de uien toe. Plaats nog 10 minuten in de oven. Bestrooi net voor het opdienen met fijngehakte platte peterselie.
  • Serveer met een slaatje met vinaigrette.

Smakelijk!

Blanquette viande

Kalfsblanquette

Seizoensproducten

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek