
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 g bloem
- 500 ml melk
- 250 ml blond bier
- 3 eieren
- 6 el olie
- 40 g suiker
- 2 el rum (facultatief)
Voorbereiding
- Doe de bloem in een beslagkom en maak een kuiltje. Giet er in meerdere keren de melk in. Meng terwijl je de bloem beetje bij beetje in de melk laat vallen, zodat er zich geen klonters vormen. Voeg vervolgens het bier toe en meng opnieuw.
- Klop de eieren en doe ze samen met de olie bij het beslag. Voeg ten slotte de suiker toe en meng goed. Laat het beslag minstens 1 uur rusten (hoe langer het rust, hoe lichter het wordt).
- Meng lichtjes na de rusttijd en bak de pannenkoeken in een beboterde pannenkoekenpan.
- Klassieke garnituur: boter, suiker, gezouten karamel, …
- Meer originele garnituur: laat je verbeelding de vrije loop: grof gehakte droge vruchten, chocoladesaus, room, fruit, …
Smakelijk!