recette Zoete pannenkoek met bier

Zoete pannenkoek met bier

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 85 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g bloem
  • 500 ml melk
  • 250 ml blond bier
  • 3 eieren
  • 6 el olie
  • 40 g suiker
  • 2 el rum (facultatief)

Voorbereiding

  • Doe de bloem in een beslagkom en maak een kuiltje. Giet er in meerdere keren de melk in. Meng terwijl je de bloem beetje bij beetje in de melk laat vallen, zodat er zich geen klonters vormen. Voeg vervolgens het bier toe en meng opnieuw.
  • Klop de eieren en doe ze samen met de olie bij het beslag. Voeg ten slotte de suiker toe en meng goed. Laat het beslag minstens 1 uur rusten (hoe langer het rust, hoe lichter het wordt).
  • Meng lichtjes na de rusttijd en bak de pannenkoeken in een beboterde pannenkoekenpan.
  • Klassieke garnituur: boter, suiker, gezouten karamel, …
  • Meer originele garnituur: laat je verbeelding de vrije loop: grof gehakte droge vruchten, chocoladesaus, room, fruit, …

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek