recette Zomers slaatje met burrata en perziken

Zomers slaatje met burrata en perziken

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 handvollen rucola
  • 1 kleine Treviso sla
  • 4 nectarines of perziken
  • 4 bollen burrata
  • 4 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 kl sesamzaad
  • verse basilicum
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Zet weg.
  • Was de nectarines en snij ze in partjes. Was de Treviso sla, zwier droog en snij in stukken.
  • Verhit op een hoog vuur een braadpan met een el olijfolie. Bak de partjes nectarine 2-3 minuten langs beide zijden, tot ze lichtjes aankleuren.
  • Dresseer de borden. Begin met de rucola en voeg wat Treviso sla toe. Leg de burrata in het midden, met daarrond de schijfjes nectarine. Doe de vinaigrette op de sla en bestrooi met sesamzaad en verse basilicum.

Smakelijk!

S38 1080x1080px produitdelasemaine

Witte champignon

Product van de week

De witte champignon, of Parijse champignon, wordt rauw bereid, gebakken, gevuld of gestoofd. In alle vormen is hij heerlijk en verfijnd. Favoriet voor vegetarische gerechten of vergezeld van een goed stuk vlees. Hij komt voor in alledaagse gerechten of feestelijke gerechten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek