recette Zomers slaatje met burrata en perziken

Zomers slaatje met burrata en perziken

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 handvollen rucola
  • 1 kleine Treviso sla
  • 4 nectarines of perziken
  • 4 bollen burrata
  • 4 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 kl sesamzaad
  • verse basilicum
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Zet weg.
  • Was de nectarines en snij ze in partjes. Was de Treviso sla, zwier droog en snij in stukken.
  • Verhit op een hoog vuur een braadpan met een el olijfolie. Bak de partjes nectarine 2-3 minuten langs beide zijden, tot ze lichtjes aankleuren.
  • Dresseer de borden. Begin met de rucola en voeg wat Treviso sla toe. Leg de burrata in het midden, met daarrond de schijfjes nectarine. Doe de vinaigrette op de sla en bestrooi met sesamzaad en verse basilicum.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek