icon-news
News /
Ontvang 5€ dankzij de My Match app*
Ontdekken
recette Zomers slaatje met burrata en perziken

Zomers slaatje met burrata en perziken

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 handvollen rucola
  • 1 kleine Treviso sla
  • 4 nectarines of perziken
  • 4 bollen burrata
  • 4 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 kl sesamzaad
  • verse basilicum
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Zet weg.
  • Was de nectarines en snij ze in partjes. Was de Treviso sla, zwier droog en snij in stukken.
  • Verhit op een hoog vuur een braadpan met een el olijfolie. Bak de partjes nectarine 2-3 minuten langs beide zijden, tot ze lichtjes aankleuren.
  • Dresseer de borden. Begin met de rucola en voeg wat Treviso sla toe. Leg de burrata in het midden, met daarrond de schijfjes nectarine. Doe de vinaigrette op de sla en bestrooi met sesamzaad en verse basilicum.

Smakelijk!

Tomates grappe

Tomaten

Product van de week

Geurig, sappig en zeer lokaal!

Rond, stevig, glanzend en vlezig, de trostomaat is van constante kwaliteit. De geur van de stelen is een garantie voor versheid. Fris en vol van smaak, ideaal als toast of in een salade, maar ook heerlijk, geroosterd in de oven, met een beetje knoflook en wat verse kruiden. Kortom, ze doet wonderen in je zomerse gerechten!


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek