
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g kipfilets
- Klassieke marinade
- 1 el tijmblaadjes
- 3 el citroensap
- 4 el olijfolie
- 2 el vloeibare honing
- 2 el mosterd op oude wijze
- peper en zout
- Garnituur
- 100 g spinaziescheuten
- 100 g mesclun
- 2 avocado’s
- 2 tomaten
- Vinaigrette met mosterdzaadjes
- 2 el mosterdzaadjes
- 6 el olijfolie
- 2 el witte balsamicoazijn
- 1 el mosterd
- peper en zout
Voorbereiding
- Klop in een kom alle ingrediënten van de vinaigrette. Zet weg.
- Meng in een schaal alle ingrediënten van de marinade. Leg er de kipfilets in en draai ze even om, zodat het vlees goed wordt doordrenkt. Laat minstens 30 minuten rusten.
- Bak de kipfilets op het voorverwarmde rooster van de barbecue. Draai regelmatig om en strijk van tijd tot tijd in met de marinade. Laat de filets goudbruin bakken.
- Was ondertussen de mesclun en de spinaziescheuten en zwier droog. Was de tomaten en snij ze in partjes.
- Dresseer de borden met de mesclun, de spinaziescheuten, de partjes tomaat en een halve avocado per persoon. Leg er de warme, in plakjes gesneden kipfilet op en geef de vinaigrette er apart bij.
Smakelijk!