recette Zwarte bessen ijs

Zwarte bessen ijs

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 4 eierdooiers
  • 90 g suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 2 mespuntjes vanille-extract
  • 500 ml scheproom
  • 500 g zwarte bessen
  • 100 g suiker

Voorbereiding

  • Verwarm 500 g zwarte bessen met 100 g suiker en 3 el water tot een mengsel. Mix, zeef om de korrels te verwijderen.
  • Klop de eierdooiers op met de suiker. Klop tot een schuimig mengsel. Zet weg.
  • Klop de room stijf met een ijsblokje. (Plaats de room vooraf 30 minuten in de diepvries).
  • Klop de eiwitten stevig op.
  • Voeg de slagroom en de zwarte bessencompote toe aan het mengsel van eierdooiers en suiker. Meng voorzichtig en spatel er het opgeklopte eiwit door.
  • Manueel: doe de bereiding in een kom en plaats minstens 8 uur in de diepvries, tot ze goed is opgesteven. Roer om de 3 uur om kristalvorming te vermijden en een romig ijs te bekomen.
  • In de ijsmachine: doe de bereiding in de ijsmachine en laat 20 tot 25 minuten draaien, tot het ijs stevig is (de tijd hangt af van het soort toestel).

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek