We kunnen het niet genoeg herhalen: we gooien nog altijd te veel weg. Daarom enkele nuttige tips tegen verspilling.

Hierbij enkele nuttige tips tegen verspilling.

Brood recycleren!

Lekker vers brood, wat een lekkernij, miam! Enig probleem: wanneer we het brood niet vlug na het te hebben gekocht opeten, wordt het hard. En we durven het niet meer opeten uit angst een tand te breken…

Maar in plaats van de rest van ons brood of ons stokbrood in de vuilnisbak te gooien, kunnen we het recycleren: door het te mixen om paneermeel te bekomen, door het in melk te drenken om pudding te maken, door het in een pan te doen met melk, eieren en suiker voor een heerlijk wentelteefje, … Njam!

Geef een tweede leven aan je aperitiefkoekjes!

Aperitiefkoekjes zijn net zoals frisdranken: aangezien het niet te goed is voor de gezondheid vermijden we het pakje te beëindigen van zodra we het open hebben gemaakt. Het gebeurt dan ook dikwijls dat de koekjes zacht en niet heel smakelijk zijn geworden wanneer we er opnieuw willen eten.

Geen paniek! Om ze een tweede leven te geven, doen we ze 10 seconden in de microgolfoven op maximale kracht. En we kunnen er terug van smullen alsof ze juist gekocht werden!

Frisdranken langer bewaren

Frisdrank is niet het beste voor onze tanden, voor onze lijn en voor onze gezondheid, dat weten we wel. Dat is ook de reden waarom we er uitzonderlijk drinken als we een fles kopen. Maar hierdoor gebeurt het dan ook vaak dat de frisdrank niet meer bruist voordat de fles leeg is. Wat een verspilling!

Om dit te vermijden plaats je de flessen frisdrank met de flessenhals naar beneden in de koelkast!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek