De dagen worden korter…

November, met zijn grijze en donkere dagen, is niet meteen de vrolijkste maand. Maar… gelukkig is er die derde donderdag, met zijn mooie en hartverwarmende traditie: de komst van de Beaujolais Nouveau! Hij is trouw op de afspraak om je te laten genieten van een lekker glas en het vakmanschap van de wijnbouwers van de Beaujolais te vieren.

Beaujolais 1

Een brokje geschiedenis

In de maand november 1951 nam de levensloop van de Beaujolais Nouveau een nieuwe wending. Twee maanden eerder had een verordening de verkoop van AOC-wijnen (Appellation d’Origine Contrôlée - Beschermde Oorsprongsbenaming) vóór 15 december van het oogstjaar verboden. Na protest liet een officiële nota de verkoop van bepaalde wijnen vóór deze datum toch toe, op voorwaarde dat ze de vermelding “nouveau” droegen. Groot nieuws voor de wijnbouwers van de Beaujolais, die al lang lekkere jonge wijnen konden maken. Beaujolais Nouveau en Beaujolais Villages Nouveau werden op die manier wijnen die het nieuwe wijnjaar aankondigden. Tegenwoordig werken 3.000 wijndomeinen en -huizen met passie om ons in november een explosie van jeugdige smaken aan te bieden dankzij de appellaties AOC Beaujolais en AOC Beaujolais Villages.

Beaujolais 2

Beaujolais Nouveau: bij welke gerechten?

Deze fruitige, verrassende en vlot wegdrinkende wijn past bij eenvoudige gerechten. Hij is perfect bij een snel hapje, brasseriegerechten, gevogeltegebraad, verse geitenkaas, gegrild kalfsvlees, … Wil je je gasten echt verrassen, schenk hem dan bij… oesters. Verbluffend!

Onze selectie

Vins Beaujolais Village Nouv

6€69

Beaujolais Villages Nouveau
Georges Duboeuf
2020

75 cl

Vins Beaujolais Nouveau coq

Beaujolais Nouveau
2020

75 cl

Vins Beaujolais Duboeuf

5€99

Beaujolais Nouveau
Georges Dubœuf
2020

75 cl

Vins Beaujolais Bojo bio

6€49

Beaujolais Nouveau
Cuvée Bojo bio
2020

75 cl

Vins Beaujolais Bouchard

5€99

Beaujolais Nouveau
Bouchard Aîné & Fils
2020

75 cl

Vins Beaujolais Nouveau

3€99

Beaujolais Nouveau
L'Ame du Terroir
Rouge ou rosé
2020

75 cl

Vins Beaujolais Village Nouv 2

5€19

Beaujolais Villages Nouveau
L'Ame du Terroir
Sans sulfites ajoutés
2020

75 cl

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek