Green Week Bio

Profiteer tot 23 februari van onze actie Green Week Bio!

-15%* korting aan de kassa bij aankoop van minimum 10€ bioproducten naar keuze.

Dit is het moment om ons gamma bioproducten te ontdekken!

Ontdek onze MATCH-aanbiedingen

Ontdek onze SMATCH-aanbiedingen

En nog...

Producteur

Lekkerrrr… fairtrade bananen!

VAN DAMME ONZE FAIRTRADE LEVERANCIER

Deze biologische Fairtrade bananen zijn gekweekt met respect voor mens en milieu door de coöperatieve APPBOSA in het noorden van Peru.

Wanneer je deze bananen koopt, heb je de garantie dat de producenten van de coöperatieve een eerlijke prijs krijgen waarmee ze kosten van een duurzame productie kunnen dekken. De leden van de coöperatieve en hun familie ontvangen ook een Fairtrade premie. Dat supplementaire bedrag investeert de coöperatieve in verschillende projecten, bijvoorbeeld ecologisch waterbeheer, de bouw van kwalitatieve sanitaire installaties of de financiering van opleidingen.

Herbes aromatiques

Mmmm, kruiden die je gerechten nog meer smaak geven!

LE JARDIN DE BELLECOURT

Is een familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van biologische kruiden in een pot. Dat gebeurt sinds 2004 in een serre van 1,2 ha, gelegen in Manage (Henegouwen).
Afgevaardigd bestuurder Hugues Fourneau heeft 24 jaar ervaring met bio. Hij levert dagelijks basilicum, peterselie, bieslook, koriander, rucola, kervel, dille, munt, rozemarijn, dragon, tijm, … Daarnaast biedt hij onder meer ook kerstomaten, chilipepers en aardbeienplanten aan.

De belangrijkste voordelen van de biologische kweekmethode: geen synthetische pesticiden en meer uitgesproken smaken en aroma’s.

Papates

Prachtige patatten!

ONZE BIO AARDAPPELEN

De groep Warnez werkt al meer dan 20 jaar samen met de coöperatieve STG (Société du Terroir de Geer). In de loop der jaren hebben ze een enorme knowhow opgebouwd, waarvan ze nu de vruchten plukken. De coöperatieve STG groepeert een twintigtal producenten die de meest uiteenlopende variëteiten kweken. Deze producenten zijn ambitieus en voortdurend op zoek naar betere technieken om aardappelen te kweken op een nog duurzamere en efficiëntere manier. Op het vlak van infrastructuur en manier van werken staan ze aan de top in België.

Van deze coöperatieve van Geer, nabij Luik, komt het grootste deel van onze biologische aardappelen.
Ze worden gekweekt in de zomer en verkocht tussen september en april
. De knowhow van onze coöperatieve behoeft geen toelichting meer. Ecrin Bio, Acoustic Bio, Agila Bio, Allians Bio, …: allemaal variëteiten die speciaal worden gekweekt voor hun smaakeigenschappen, maar ook voor hun natuurlijke weerstand. In de lente en het begin van de zomer moet een deel van de aardappelen jammer genoeg komen uit warmere streken waar de rijping sneller gaat. De bewaaromstandigheden in onze regio zijn dan niet meer ideaal.

Coppa

Smaken uit Italië

GRAN BRIANZA COPPA BIO

Langzame en natuurlijke rijping van 4 maanden. Zonder melkderivaten, gluten of conserveermiddelen. De biologische coppa wordt gemaakt van een vers stuk vlees van ongeveer 2,7 kg uit de nek van het varken. Dat stuk wordt droog gezouten en op speciale rekken gelegd, waardoor het zout in het vlees kan dringen. Na het zouten wordt de coppa omhuld met een natuurlijke, met de hand dichtgebonden darm. Vervolgens wordt het biologische vlees te drogen gelegd, zodat het een deel van zijn vocht kan verliezen. Ten slotte gaat het naar rijpingszalen waar het minimum 120 dagen verder droogt. Ondertussen krijgt het zijn typisch parfum en aroma.

Poulets

Malser vind je niet…

BELKI BIO PLUIMVEE

1. LOKALE PRODUCTIE:
De volledige productie van biologische kippen gebeurt in België (hoofdzakelijk ten zuidoosten van de as Samber en Maas). Er is altijd een kweker van de groep op minder dan 35 km van het verkooppunt.

2. BIO EN MEER
De biokippen worden bij onze producenten gekweekt met respect voor de Europese en Belgische voorschriften. Dit zijn de belangrijkste kenmerken:
• Traag groeiend ras, kweektijd 75 dagen
100% plantaardige voeding afkomstig uit de biologische EN lokale landbouw voor de in België beschikbare grondstoffen
• Lage bezettingsdichtheid in de gebouwen (dierenwelzijn)
Uitloop van 4 m² gras per kip gedurende minstens de helft van haar leven
• Verbod op het gebruik van antibiotica of groeimiddelen

3. NASPEURBAARHEID EN CONTROLE
De hele productie – van kuiken tot panklare kip – wordt gecontroleerd en gecertificeerd door TÜV NORD Integra (organisme erkend door de Belgische staat). Dit organisme biedt de garantie dat de productieregels van de landbouw integraal worden nageleefd.

Hamburger

Voor het plezier van klein en groot..

Bio gehakte steaks SAINBIOOZ

Kwaliteitsproducten voor een gezonde, milieuvriendelijke voeding en een transparante keten van riek tot vork. Duurzame kweekmethode met respect voor het dierenwelzijn. Minimum 5 maanden per jaar op de weide. Voeding met voornamelijk gras en volledig zonder soja. Alle dieren worden in België geboren, gekweekt en verwerkt.

Huitres

Pareltjes uit de zee!

Fijne oesters bio MARENNES OLERON

Deze biologische oesters zijn afkomstig uit een natuurlijk vangstgebied: de kusten van Île d’Oléron, dicht bij Fort Boyard. Ze worden geboren en groeien in volle zee. Nadien rijpen ze in ‘claires’ (zoutpannen) in de omgeving. In de kwekerij gebruiken we geen fytosanitaire producten. We verzekeren de naspeurbaarheid van geboorte tot consumptie. De levenscyclus van een oester bedraagt ongeveer 3 jaar.

LART PIZZA MARGHERITA BIO 440 G

Mamma mia!

Bio pizza L'ARTISANE

Biologische verscheid op je bord: frisse schij es tomaat, plakjes mozzarella, pesto alla genovese, basilicum.

Een heerlijke, gezonde pizza. Lekker vers, lekker bio, lekker Belgisch!

Vaches

De lekkere smaak van boter…

PESSLEUX BIO BOTER

Biologische boter wordt gemaakt van gecertificeerde melk afkomstig van biologische melkveebedrijven. De dieren worden gekweekt in welbepaalde omstandigheden, volgens strikte regels: de voeding moet afkomstig zijn van de kwekerij zelf, ze mag geen middelen zoals pesticiden, schimmelbestrijders of chemische meststo en bevatten, enz.
Genetisch gemanipuleerde organismen (ggo’s) zijn verboden in de voeding van de kudde. De verzorging van de dieren is gebaseerd op de principes van de zachte geneeskunde, met essentiële oliën, aromatherapie, osteopathie en homeopathie. Traditionele farmaceutische producten zijn verboden. Als het absoluut noodzakelijk is, krijgen zieke dieren traditionele zorgen toegediend, maar ze worden dan wel uitgesloten uit de biologische productieketen.
Voor de biologische keten gelden specifieke regels, van kweek, inzameling, opslag, bewerking en verpakking tot verkoop.

Cremant bio

Tchin!

NATURE BIO CRÉMANT D’ALSACE

Deze Crémant d’Alsace, gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’, heeft een lichtgouden kleur, fijne belletjes en fruitige aroma’s. In de mond vertoont hij een mooi evenwicht tussen fris en vol. De druiven die voor deze schuimwijn worden gebruikt, worden op een natuurlijke manier gekweekt, zonder onkruidverdelgers. Ziekten worden met natuurlijke middelen bestreden. De impact op het milieu wordt beperkt en de biologische evenwichten blijven bewaard.

Fond Nature Bio

Lokale en bioproducten

Ontdek ons gamma van Nature Bio

Fond alviana

Uw natuurlijke frisheid!

Ontdek ons gamma biologische cosmetica van Alviana

Alanatura

Bio voor iedereen!

Ontdek ons 100% BIO gamma van Alnatura

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek