Alle kleuren, alle vormen…

Tomaten bevatten 90 % water en amper 15 calorieën per 100 g. Ze zijn een belangrijke bron van vitaminen, mineralen en oligo-elementen, antioxidanten en vezels.
Je vindt ze terug in 1001 recepten, maar elke tomaat heeft haar eigen kenmerken. Lees er meer over…

Tomate grappe

Trostomaten

Ronde, stevige, glanzende en vlezige trostomaten zijn constant van kwaliteit.
De geur van de steeltjes is een teken van versheid. Trostomaten zijn fris en zitten boordevol smaak. Ze zijn lekker uit het vuistje of in een slaatje, maar ook heerlijk in de oven met wat look en enkele verse kruiden.
Een schitterend ingrediënt in je zomerse gerechten!

Tomate grappe 2

Trostomaten Elite

De Elite trostomaten hebben een schitterende dieprode kleur en een overheerlijke smaak. Ze zijn erg gewild door liefhebbers van iets stevigere tomaten. Deze exclusieve pareltjes staan bekend om hun lange bewaartijd. Met hun finesse, verfijnde smaak en stevigheid worden trostomaten vaak vers gegeten in slaatjes, als snack of als beleg op een broodje. Toch kan je ze evengoed gebruiken in warme gerechten.

Tomates rondes

Ronde tomaten

Ze zijn fris en zitten boordevol smaak. Ze zijn lekker uit het vuistje of in een slaatje, maar ook heerlijk in de oven met wat look en enkele verse kruiden. Een schitterend ingrediënt in je zomerse gerechten!

Tomates coeur de boeuf

Cœur de bœuf-tomaten

De hartvormige, licht geribbelde coeur de boeuf-tomaten staan bekend om hun smaak en hun overvloedig vruchtvlees. Ze bevatten weinig pitjes.
Met hun groot kaliber zijn ze perfect om te bakken in de oven of op de barbecue. Je maakt er, dankzij hun grootte en vast vruchtvlees, ook een lekkere carpaccio van tomaat mee.

Tomates wildmix

Minitomaten

Deze aperitieftomaatjes bestaan in verschillende vormen en kleuren: klein, knapperig, zoet, rond, lang, rood, oranje, geel, groen, … Ze vallen bij iedereen in de smaak. Omdat ze handig, speels en lekker zoet zijn, kan je ze op vele manieren gebruiken. Ze zijn perfect bij een aperitief of picknick, maar je kan ze ook verwerken in al je recepten. Iedereen is er dol op, zelfs de kinderen. Een feest voor de smaakpapillen!

Tomate cerise

Kerstomaten

Deze kleurrijke kerstomaten hebben een stevige, sappige textuur en een zoete smaak. Je kan ze eten als snoepjes, waardoor ze de absolute favoriet van onze kroost zijn. Steek ze dus in hun boterhammendoos voor bij de lunch of als tienuurtje. De groteren onder ons kunnen ze natuur degusteren in een slaatje of als aperitiefhapje, maar ook op een spiesje bij de barbecue.

Tomates Marzano

Tomaten San Marzano

Deze minitomaat in de vorm van een kleine paprika, oorspronkelijk gekweekt in Italië, staat bekend om haar onvergelijkbare geur en smaak. Door de uitgesproken zachte smaak en het vaste, stevige vruchtvlees met weinig pitjes en sap is dit de tomaat bij uitstek om sauzen of gedroogde tomaten te maken, maar ook in slaatjes smaakt ze bijzonder lekker.

Tomates torrito

Tomaten Torrito

Deze tomaat in de vorm van een pruim, aan een tros met minstens 9 vruchten, is lekker uit het vuistje, als tussendoortje of als garnituur. Omdat ze klein is, is ze geschikt voor slaatjes, buffetten of voor in de brooddoos. Een Belgische tomaat om te ontdekken!

Tomate prunella

Prunella tomaten

Kleine tomaten in de vorm een pruim, met stevig vruchtvlees.
Perfect geschikt voor warme gerechten, maar ook rauw lekker in een slaatje, op een bruschetta of in gazpacho.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek