recette Aardbeienconfituur

Aardbeienconfituur

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor personen
  • Voorbereiding 1475 min
  • Thema ONTBIJT
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor personen

  • 1000 g aardbeien (de kleinste zijn de zoetste
  • 800 g suiker
  • 1/2 zakje pectine
  • 6 confituurpotten

Voorbereiding

  • Verwijder de steeltjes en snij de aardbeien in stukken, naargelang hun grootte.
  • Meng in een slakom met de helft van de suiker. Laat 24 uur weken op een koele plaats (kelder).
  • Breng het mengsel aan de kook in een kookpot. Voeg de rest van de suiker toe, meng en breng opnieuw aan de kook. Voeg de pectine toe en laat 4 minuten koken terwijl u stevig roert (tot op de bodem). Verwijder tijdens het koken regelmatig het schuim dat zich aan het oppervlak vormt.
  • Vul de vooraf gesteriliseerde potten en laat ze ondersteboven afkoelen.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek