recette Aardbeienconfituur

Aardbeienconfituur

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor personen
  • Voorbereiding 1475 min
  • Thema ONTBIJT
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 kg aardbeien (de kleinste zijn de zoetste
  • 800 g suiker
  • ½ zakje pectine
  • 6 confituurpotten

Voorbereiding

  • Verwijder de steeltjes en snij de aardbeien in stukken, naargelang hun grootte.
  • Meng in een slakom met de helft van de suiker. Laat 24 uur weken op een koele plaats (kelder).
  • Breng het mengsel aan de kook in een kookpot. Voeg de rest van de suiker toe, meng en breng opnieuw aan de kook. Voeg de pectine toe en laat 4 minuten koken terwijl u stevig roert (tot op de bodem). Verwijder tijdens het koken regelmatig het schuim dat zich aan het oppervlak vormt.
  • Vul de vooraf gesteriliseerde potten en laat ze ondersteboven afkoelen.

Smakelijk!

Melon

Charentaismeloen

Seizoensproducten

Deze zonovergoten, zoete vrucht met oranje vruchtvlees ligt van juni tot september in de rekken.

Ze is rijk aan water, antioxidanten en vitamine A. Als voorgerecht of als dessert, het frisse en geparfumeerde vruchtvlees is altijd een genot voor groot en klein.

Een charentaismeloen kiezen en bewaren: Als de steel van de meloen een aangename geur vrijgeeft, betekent dit dat de vrucht rijp is.
Bewaar de meloen niet in de koelkast. Ze zal sneller bederven en haar geur overdragen op de andere eetwaren.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek