recette Appelen met chocolade en karamel

Appelen met chocolade en karamel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3 appelen
  • 100 g witte en pure chocolade
  • geplette droge vruchten: noten, amandelen, pecannoten, kokosnootpoeder, …
  • 15 g boter
  • 100 g huisgemaakt karamel
  • brochettespiesjes

Voorbereiding

  • Snij de appelen in partjes en prik ze op de spiesjes.
  • Smelt de twee soorten chocolade afzonderlijk 2 min. in de microgolf
  • Verdeel de boter over beide soorten en roer.
  • Dompel de appelen in de witte of pure chocolade of in de karamel.
  • Leg ze op een plaat met bakpapier. Bestrooi naar eigen smaak met droge vruchten of geplette kokosnoot.
  • Zet een uur in de koelkast. Smakelijk!

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek