recette Ballotines van mousse van roodbaars met droge vruchten, specerijen en kruiden

Ballotines van mousse van roodbaars met droge vruchten, specerijen en kruiden

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 32 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g roodbaars
  • 30 g droge vruchten (rozijnen, hazelnoten, walnoten, amandelen, pompoenpitten, enz.)
  • 20 ml citroensap
  • 100 ml vloeibare room
  • 2 eieren
  • 1 takje dragon
  • 1 snuifje curry
  • zout en 5-bessenpeper
  • 1 el mosterd
  • 3 el zure room
  • 1 eigeel
  • 1 kl pompoenpitteneolie
  • zout en peper
  • bakfolie

Voorbereiding

  • Breng water aan de kook in een afgedekte kookpot.
  • Plet de droge vruchten fijn met een deegrol. Zet weg.
  • Hak in een slakom de roodbaarsfilets en voeg de room, 3 snuifjes zout, een snuifje curry en wat 5-bessenpeper toe. Voeg het citroensap toe. Meng goed.
  • Klop in een kom de eieren met een garde tot je een schuimige textuur bekomt. Hak de dragon fijn en voeg toe aan de bereiding.
  • Meng beide bereidingen (op basis van ei + op basis van gehakte vis). Rol de bakfolie uit en leg op de rand 2-3 mooie eetlepels van het vis-eimengsel.
  • Rol het mengsel in de folie en snij de folie tussen elke ballotine door, zodat je kleine worstjes bekomt. Leg de ballotines 20 minuten in het kokende water.
  • Verwarm de oven voor op 150°.
  • Doe wat room op een plat bord en zet er het bord met de geplette droge vruchten naast.
  • Verwijder de folie van de visballotines en rol ze door de room en vervolgens door de droge vruchten. Doe de ballotines op een schaal en plaats in de oven om ze warm te houden terwijl je de roomsaus bereidt.
  • Verwarm een kleine pan op een zacht vuur. Voeg de pompoenpittenolie en de mosterd toe, en vervolgens 3 el room. Meng alle ingrediënten. Neem het mengsel meteen van het vuur wanneer het aan de kook komt, voeg een eigeel toe en klop onmiddellijk op.
  • Serveer de ballotines en de warme saus met fijne boontjes en aardappelpuree.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek