
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 rijpe bananen
- 2 el citroensap
- 1 zakje bakpoeder
- 2 potjes yoghurt natuur
- 4 el maïzena
- 80 g geplette noten
- 1 snuifje zout
- boter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Beboter een cakevorm.
- Doe de bananen in een slakom en voeg het citroensap toe. Plet en meng met een vork. Voeg de yoghurt, de maïzena en het bakpoeder toe. Meng goed met een garde. Voeg een snuifje zout toe en meng opnieuw.
- Doe de bereiding in de vorm, verdeel er de geplette noten over en duw ze met een vork in het deeg. Plaats ± 50 minuten in de oven (het oppervlak van de cake moet mooi goudbruin kleuren).
- Laat de cake na het bakken 15 minuten rusten, neem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
- Ideaal als ontbijt, brunch of dessert.
Smakelijk!