recette Bananen- en notencake (zonder bloem)

Bananen- en notencake (zonder bloem)

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 rijpe bananen
  • 2 el citroensap
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 potjes yoghurt natuur
  • 4 el maïzena
  • 80 g geplette noten
  • 1 snuifje zout
  • boter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Beboter een cakevorm.
  • Doe de bananen in een slakom en voeg het citroensap toe. Plet en meng met een vork. Voeg de yoghurt, de maïzena en het bakpoeder toe. Meng goed met een garde. Voeg een snuifje zout toe en meng opnieuw.
  • Doe de bereiding in de vorm, verdeel er de geplette noten over en duw ze met een vork in het deeg. Plaats ± 50 minuten in de oven (het oppervlak van de cake moet mooi goudbruin kleuren).
  • Laat de cake na het bakken 15 minuten rusten, neem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  • Ideaal als ontbijt, brunch of dessert.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek