
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 blinde vinken
- 2 uien
- 200 g gerookte spekblokjes
- 250 g champignons,in stukken gesneden
- 1 el bloem
- 2 blonde Leffe
- peper en zout
- 2 el boter
- 1 zoete ui
- 2 el ciderazijn
- 3 el bloem
- 2 cups melk
- ¼ kopje fijngehakte peterselie
- 1 kl fijngehakte rozemarijn
- 4 geschilde aardappelen,in schijfjes gesneden
- ½ kopje geraspte cheddar
- peper en zout
Voorbereiding
- Kleur het vlees aan in een pan. Neem het eruit en stoof de uien, de spekblokjes en de champignons aan.
- Voeg de bloem toe. Overgiet zachtjes met het bier, tot het niet meer schuimt.
- Doe de blinde vinken opnieuw in de pan, kruid met peper en zout, dek af en laat 45 min. koken.
- De gratin: verwarm de oven voor op 180°C. Smelt in een grote pan de boter en kleur de versnipperde ui aan.
- Voeg de azijn toe en laat koken terwijl u roert en de bakresten wegschraapt, tot de azijn is verdampt.
- Meng in een kom de bloem met de melk. Giet voorzichtig en onder voortdurend kloppen in de pan, tot de mengeling borrelt en indikt.
- Voeg weg van het vuur de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de aardappelen toe en roer zachtjes, zodat ze worden omhuld door de saus.
- Verdeel gelijkmatig over een beboterde ovenschotel en bestrooi met kaas. Plaats 45 minuten in de oven, tot de mengeling goudgeel kleurt en de aardappelen gaar zijn.
- Laat 10 minuten rusten en dien op met de blinde vinken.
Smakelijk!