recette Blinde vinken met blonde leffe en gratin dauphinois met kruiden

Blinde vinken met blonde leffe en gratin dauphinois met kruiden

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 90 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 blinde vinken
  • 2 uien
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 250 g champignons,in stukken gesneden
  • 1 el bloem
  • 2 blonde Leffe
  • peper en zout
  • 2 el boter
  • 1 zoete ui
  • 2 el ciderazijn
  • 3 el bloem
  • 2 cups melk
  • ¼ kopje fijngehakte peterselie
  • 1 kl fijngehakte rozemarijn
  • 4 geschilde aardappelen,in schijfjes gesneden
  • ½ kopje geraspte cheddar
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Kleur het vlees aan in een pan. Neem het eruit en stoof de uien, de spekblokjes en de champignons aan.
  • Voeg de bloem toe. Overgiet zachtjes met het bier, tot het niet meer schuimt.
  • Doe de blinde vinken opnieuw in de pan, kruid met peper en zout, dek af en laat 45 min. koken.
  • De gratin: verwarm de oven voor op 180°C. Smelt in een grote pan de boter en kleur de versnipperde ui aan.
  • Voeg de azijn toe en laat koken terwijl u roert en de bakresten wegschraapt, tot de azijn is verdampt.
  • Meng in een kom de bloem met de melk. Giet voorzichtig en onder voortdurend kloppen in de pan, tot de mengeling borrelt en indikt.
  • Voeg weg van het vuur de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de aardappelen toe en roer zachtjes, zodat ze worden omhuld door de saus.
  • Verdeel gelijkmatig over een beboterde ovenschotel en bestrooi met kaas. Plaats 45 minuten in de oven, tot de mengeling goudgeel kleurt en de aardappelen gaar zijn.
  • Laat 10 minuten rusten en dien op met de blinde vinken.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek