recette Bloody salad met bloedsinaasappel

Bloody salad met bloedsinaasappel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 bloedsinaasappelen
  • 2 kaki’s
  • 3 handvollen veldsla
  • 1 radicchio
  • 0,4 kg kikkererwten natuur in bokaal
  • 1 snuifje fleur de sel
  • 3 el extra olijfolie van de eerste persing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el sesamzaad
  • 2 snuifjes espelettepeper
  • 2 el granaatappelpitten

Voorbereiding

  • Snij de ui de radicchio in fijne reepjes. Schil de bloedsinaasappelen en de kaki’s en snij in schijfjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Leg de schijfjes bloedsinaasappel en kaki over elkaar op een grote schotel. Bestrooi met fleur de sel. Voeg het sesamzaad en de espelettepeper toe en bevochtig de sla met olijfolie, balsamicoazijn en een vleugje honing. Meng voorzichtig.
  • Schil de avocado, snij in schijfjes en schik het slaatje onmiddellijk op borden. Verdeel de avocado’s en de radicchio en werk af met de veldsla.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek