
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 rijpe avocado’s
- 2 bloedsinaasappelen
- 2 kaki’s
- 3 handvollen veldsla
- 1 radicchio
- 0,4 kg kikkererwten natuur in bokaal
- 1 snuifje fleur de sel
- 3 el extra olijfolie van de eerste persing
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el sesamzaad
- 2 snuifjes espelettepeper
- 2 el granaatappelpitten
Voorbereiding
- Snij de ui de radicchio in fijne reepjes. Schil de bloedsinaasappelen en de kaki’s en snij in schijfjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
- Leg de schijfjes bloedsinaasappel en kaki over elkaar op een grote schotel. Bestrooi met fleur de sel. Voeg het sesamzaad en de espelettepeper toe en bevochtig de sla met olijfolie, balsamicoazijn en een vleugje honing. Meng voorzichtig.
- Schil de avocado, snij in schijfjes en schik het slaatje onmiddellijk op borden. Verdeel de avocado’s en de radicchio en werk af met de veldsla.
Smakelijk!