recette Bouillon met look en gepocheerd ei

Bouillon met look en gepocheerd ei

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 bol look
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 salieblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 takje tijm
  • 4 extra verse eieren
  • 8 zeer fijne sneden lichtjes oudbakken boerenbrood
  • olijf- of notenolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Pel de teentjes look en doe ze in een grote pot met de laurier, de salie, de kruidnagels en de tijm. Voeg 1,2 liter water toe en breng aan de kook.
  • Laat 10 min. koken en filter de bouillon om de smaakmakers te verwijderen. Doe opnieuw in de pot en verwarm tot net onder het kookpunt. Laat met behulp van een pollepel of een kopje de gebroken eieren voorzichtig één voor één in het water glijden. Laat 5 minuten pocheren.
  • Doe de sneden brood in kommetjes en bevochtig met een scheutje olijf- of notenolie.
  • Neem de gepocheerde eieren met een lepel uit het water, leg op het brood en overgiet zachtjes met bouillon. Kruid met peper en zout en dien op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek