
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 bol look
- 2 laurierblaadjes
- 4 salieblaadjes
- 2 kruidnagels
- 1 takje tijm
- 4 extra verse eieren
- 8 zeer fijne sneden lichtjes oudbakken boerenbrood
- olijf- of notenolie
- peper en zout
Voorbereiding
- Pel de teentjes look en doe ze in een grote pot met de laurier, de salie, de kruidnagels en de tijm. Voeg 1,2 liter water toe en breng aan de kook.
- Laat 10 min. koken en filter de bouillon om de smaakmakers te verwijderen. Doe opnieuw in de pot en verwarm tot net onder het kookpunt. Laat met behulp van een pollepel of een kopje de gebroken eieren voorzichtig één voor één in het water glijden. Laat 5 minuten pocheren.
- Doe de sneden brood in kommetjes en bevochtig met een scheutje olijf- of notenolie.
- Neem de gepocheerde eieren met een lepel uit het water, leg op het brood en overgiet zachtjes met bouillon. Kruid met peper en zout en dien op.
Smakelijk!