icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Butternuttaart met gekaramelliseerde uien

Butternuttaart met gekaramelliseerde uien

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 65 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 vel blader- of kruimeldeeg
  • 1 butternutpompoen
  • 3 middelgrote uien
  • 2 teentjes look
  • 10 blaadjes salie
  • grof zout
  • 1 takje tijm
  • 1 el bruine suiker
  • olijfolie
  • kwark

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de butternut, snij verticaal doormidden en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes van ± 1 cm dik.
  • Leg de stukken butternut in een grote ovenschaal. Bevochtig met olijfolie en bestrooi met grof zout, de geplette teentjes look, de tijm en de fijngehakte salieblaadjes. Plaats 20 minuten in de oven, tot de blokjes mals maar toch nog stevig zijn.
  • Pel ondertussen de uien en snij in schijfjes. Stoof op een matig vuur aan in hete olijfolie. Meng regelmatig. Wanneer de uien beginnen te bruinen, voeg je de bruine suiker en 2 eetlepels water toe. Blijf mengen en stop het koken wanneer de uien mooi gekaramelliseerd zijn. Zet weg.
  • Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm. Leg er een vel bakpapier op en vervolgens keramische bakparels of spliterwten.
  • Neem de schaal uit de oven wanneer de stukken butternut gaar zijn. Plaats het deeg in de oven en laat 15 minuten bakken. Meng ondertussen de stukken butternut en de uien.
  • Neem het deeg uit de oven wanneer het is voorgebakken en leg er het mengsel van butternut en uien op. Plaats de taart nog 15 minuten in de oven.
  • Verdeel net voor het opdienen wat kwark over de taart. Serveer met een slaatje van rucola met vinaigrette.

Smakelijk!