recette Cake met reines-claudes of gele pruimen

Cake met reines-claudes of gele pruimen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g reines-claudes of gele pruimen
  • 150 g bruine suiker
  • 3 grote eieren
  • 150 g bakmeel
  • 110 g boter
  • 1/2 kl vierkruidenmengsel (nootmuskaat, kaneel, peper en kruidnagel)
  • 1 snufje zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Halveer de pruimen en ontpit ze; snijd elke helft nog eens in twee of in vier.
  • Voor het deeg kun je het beste een elektrische garde gebruiken.
  • Meng zorgvuldig na toevoeging van elk afzonderlijk ingrediënt: begin met de margarine en de bruine suiker. Doe er vervolgens 1 ei bij en de helft van het bakmeel, de 2 overige eieren en de rest van het meel, het kruidenmengsel en het zout. Klop nogmaals op tot je een luchtig en homogeen deeg verkrijgt.
  • Voeg de pruimen toe en meng alles door elkaar.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het pruimendeeg erin.
  • Faites cuire votre cake pendant 1 heure. Neem hem aan het einde van de gaartijd na 5 minuten uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek