recette Cannelloni van kalf met romige tomatensaus

Cannelloni van kalf met romige tomatensaus

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 170 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 10 verse lasagnevellen
  • 60 g geraspte fontina
  • 200 ml room
  • 60 g geraspte parmezaan
  • 2 bollen burrata
  • 8 basilicumblaadjes
  • Vulling
  • 440 g kalfsgehakt
  • 120 g fijngehakte bacon
  • 60 g fijngehakte witte champignons
  • 200 g tomaten in blokjes (blik)
  • 200 ml bouillon
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 geplette teentjes look
  • 3 el olijfolie
  • ¼ kl basilicum
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei
  • Tomatensaus
  • 1 fijngehakte kleine ui
  • 800 tomaten in blokjes (blik)
  • 2 geplette teentjes look
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl basilicum
  • ovenschaal van 30 x 18 cm

Voorbereiding

  • Stoof in een sauteerpan de ui, de look en de bacon 6 minuten op een matig vuur aan in hete olie, tot de ui goudbruin kleurt. Voeg de champignons en de basilicum toe, laat 2 tot 3 minuten meebakken en voeg het kalfsgehakt toe. Roer en plet het gehakt lichtjes met een vork, tot het vlees begint te bakken. Breng op smaak en voeg de tomaten toe. Dek gedeeltelijk af en laat 1 uur sudderen. Neem het deksel van de pan en laat nog 30 minuten op het vuur staan, tot het vocht inkookt. Voeg de peterselie toe, meng, laat afkoelen en verwerk het paneermeel en het ei in het mengsel.
  • Terwijl de vulling kookt, maak je de tomatensaus. Laat de ui 6 minuten stoven in een kookpot met hete olie, tot hij glazig wordt. Voeg de tomaten, de look, de basilicum en 250 ml water toe. Breng op smaak en laat 30 minuten sudderen, tot je een dikke saus bekomt. Zet weg.
  • Kook de lasagne in een grote pot kokend water in meerdere keren al dente. Neem uit de pot met een schuimspaan, dompel in koud water en leg op een schone keukenhanddoek. Draai om en dep droog.
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Beboter een ovenschaal en stort er de tomatensaus in.
  • Garneer de pasta met fontina en leg wat vulling op het vel in de breedterichting. Rol het pastavel stevig op en leg de cannelloni in de ovenschaal, met de naad naar onder. Meng de room en de parmezaan. Breng op smaak en bedek er de cannelloni mee. Plaats 20 minuten in de oven en laat nog 10 minuten rusten buiten de oven.
  • Snij de bollen burrata in 4 plakjes.
  • Doe bij het opdienen de saus op het bord, met daarop 2 cannelloni, een plakje burrata en 2 basilicumblaadjes.

Smakelijk!

CARBONNADES DE BOEUF

Rundskarbonaden

Product van de week

Rundskarbonaden zijn stukken vlees die op hun best zijn als ze lang op het vuur staan, net als halslap, lage rib of vanglap. Ze worden lekker mals door te sudderen in een saus op basis van bier, wijn of bouillon.
Ontdek deze week ons zalig recept van boeuf Bourguignon.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek