recette Carpaccio van oude tomaten met verse kruiden

Carpaccio van oude tomaten met verse kruiden

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 5 oude tomaten
  • 1 zoete ui
  • 1 onbehandelde citroen
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse oregano
  • een twaalftal ontpitte zwarte olijven
  • extra zuivere olijfolie
  • balsamicocrème
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • basilicumblaadjes

Voorbereiding

  • Rits de blaadjes van de tijm en de oregano, spoel de tomaten en pel de ui. Snij de tomaten en de ui fijn met een mandoline. Snij de olijven in schijfjes.
  • Dresseren: strijk met een penseel de borden in met olijfolie. Leg een laag tomatenschijfjes op de borden, bestrooi met uiringen en eindig met enkele schijfjes tomaat in rozetvorm. Bestrooi met blaadjes verse tijm en oregano. Leg er enkele zwarte olijven op en kruid met een beetje fleur de sel en peper van de molen. Voeg een vleugje citroensap en een flinke scheut olijfolie toe. Werk af met een streepje balsamicocrème.
  • Plaats 1 uur in de koelkast voor het opdienen.
  • Decoreer net voor het opdienen met enkele basilicumblaadjes.

Smakelijk!

Blanquette de veau

Kalfsblanquette

Product van de week

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek