recette Carpaccio van oude tomaten met verse kruiden

Carpaccio van oude tomaten met verse kruiden

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 5 oude tomaten
  • 1 zoete ui
  • 1 onbehandelde citroen
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse oregano
  • een twaalftal ontpitte zwarte olijven
  • extra zuivere olijfolie
  • balsamicocrème
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • basilicumblaadjes

Voorbereiding

  • Rits de blaadjes van de tijm en de oregano, spoel de tomaten en pel de ui. Snij de tomaten en de ui fijn met een mandoline. Snij de olijven in schijfjes.
  • Dresseren: strijk met een penseel de borden in met olijfolie. Leg een laag tomatenschijfjes op de borden, bestrooi met uiringen en eindig met enkele schijfjes tomaat in rozetvorm. Bestrooi met blaadjes verse tijm en oregano. Leg er enkele zwarte olijven op en kruid met een beetje fleur de sel en peper van de molen. Voeg een vleugje citroensap en een flinke scheut olijfolie toe. Werk af met een streepje balsamicocrème.
  • Plaats 1 uur in de koelkast voor het opdienen.
  • Decoreer net voor het opdienen met enkele basilicumblaadjes.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Seizoensproducten

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek