recette Charentaismeloen met San Daniele en karamel van porto

Charentaismeloen met San Daniele en karamel van porto

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 charentaismeloen
  • 16 fijne sneden San Daniele
  • 100 ml witte porto
  • 40 g blonde cassonade
  • Peper
  • Muntblaadjes

Voorbereiding

  • Verwarm de porto en de cassonade, breng aan de kook en laat inkoken tot siroop. Laat niet te lang koken, anders wordt de siroop te dik. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • Schil de meloen en snij in 8 stukken.
  • Rol twee sneetjes San Daniele rond elke meloen, kruid met peper en leg op een grote schotel. Giet voorzichtig de karamel van porto over de meloen en decoreer met enkele muntblaadjes.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek