recette Charlotte met aardbeien

Charlotte met aardbeien

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 275 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 500 g aardbeien
  • 1 limoen
  • 20 lange vingers
  • 150 g suiker
  • 300 ml vloeibare volle room
  • 3 gelatineblaadjes
  • 150 ml water
  • charlottevorm

Voorbereiding

  • Verwarm in een kookpot het water en de helft van de suiker met het sap en de zeste van de limoen, om een siroop te maken. Laat afkoelen.
  • Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  • Drenk de lange vingers 2 seconden in de limoensiroop en plaats ze langs de rand van de vorm.
  • Verwijder het steeltje van de aardbeien en hou er een tiental opzij voor de versiering. Mix de rest tot puree.
  • Verwarm in een kookpot het equivalent van een derde van de aardbeienpuree met de rest van de suiker. Als het mengsel begint te koken, voeg je weg van het vuur de uitgewrongen gelatineblaadjes toe. Meng goed en laat afkoelen.
  • Klop ondertussen de koude vloeibare room tot slagroom.
  • Voeg in een grote kom de slagroom toe aan de aardbeienpuree. Meng met een garde en vul de charlottevorm tot de helft met het mengsel. Leg daarop een laag in schijfjes gesneden aardbeien, bedek met de rest van de room tot aan de bovenzijde van de vorm, strijk glad en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Neem de charlotte net voor het opdienen uit de vorm en versier met aardbeien.

Smakelijk!

Blanquette de veau

Kalfsblanquette

Product van de week

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek