recette Charlotte met aardbeien

Charlotte met aardbeien

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 275 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 500 g aardbeien
  • 1 limoen
  • 20 lange vingers
  • 150 g suiker
  • 300 ml vloeibare volle room
  • 3 gelatineblaadjes
  • 150 ml water
  • charlottevorm

Voorbereiding

  • Verwarm in een kookpot het water en de helft van de suiker met het sap en de zeste van de limoen, om een siroop te maken. Laat afkoelen.
  • Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  • Drenk de lange vingers 2 seconden in de limoensiroop en plaats ze langs de rand van de vorm.
  • Verwijder het steeltje van de aardbeien en hou er een tiental opzij voor de versiering. Mix de rest tot puree.
  • Verwarm in een kookpot het equivalent van een derde van de aardbeienpuree met de rest van de suiker. Als het mengsel begint te koken, voeg je weg van het vuur de uitgewrongen gelatineblaadjes toe. Meng goed en laat afkoelen.
  • Klop ondertussen de koude vloeibare room tot slagroom.
  • Voeg in een grote kom de slagroom toe aan de aardbeienpuree. Meng met een garde en vul de charlottevorm tot de helft met het mengsel. Leg daarop een laag in schijfjes gesneden aardbeien, bedek met de rest van de room tot aan de bovenzijde van de vorm, strijk glad en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Neem de charlotte net voor het opdienen uit de vorm en versier met aardbeien.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Seizoensproducten

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek