icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Chinese fondue

Chinese fondue

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 150 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Voor de bouillon
  • 2 l water
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 3 cm gember
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 kruidnagel
  • 1 kl chilipepervlokken
  • 1 steranijs
  • 4 kippenvleugels of 1 bout
  • 5 bolletjes szechuanpeper
  • Smaakmakers
  • 4 el sojasaus
  • 10 champignons, in twee gesneden
  • gesnipperde lente-ui
  • En verder…
  • 600 g kippenwit in fijne reepjes
  • 250 g hele gamba’s
  • 250 g champignons in schijfjes
  • 2 raapjes in staafjes
  • 4 wortelen in staafjes
  • 200 g sojascheuten

Voorbereiding

  • Pel de gamba’s. Zet het vlees weg en doe de koppen en karkassen in een kookpot. Voeg alle ingrediënten van de bouillon toe en laat 1 uur 30 koken.
  • Filter de bouillon en doe hem opnieuw in de kookpot. Voeg de sojasaus en de champignons toe. Laat zonder deksel 30 minuten koken op een zacht vuur.
  • Serveer met de andere ingrediënten.

Smakelijk!