recette Chocolademoelleux met vloeibaar hart en framboos

Chocolademoelleux met vloeibaar hart en framboos

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 eieren
  • 100 g pure chocolade
  • 12 bittere pure chocolade
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 el afgestreken el bloem
  • 6 frambozen
  • poedersuiker voor de decoratie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 240°.
  • Smelt zachtjes de boter en de chocolade (maar niet de blokjes) in de bain-marie, tot u een glad mengsel bekomt.
  • Klop de eieren met de suiker op tot een schuimige bereiding. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg daarna langzaam het boter-chocolademengsel toe. Vul 6 beboterde vormen voor de helft met het mengsel en leg in het midden 2 blokjes chocolade en een framboos. Giet er de rest van het mengsel over.
  • Plaats 10 minuten in de oven. Dien daarna onmiddellijk op, bestrooid met wat poedersuiker.

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek