recette Chocolademoelleux met vloeibaar hart en framboos

Chocolademoelleux met vloeibaar hart en framboos

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 eieren
  • 100 g pure chocolade
  • 12 bittere pure chocolade
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 el afgestreken el bloem
  • 6 frambozen
  • poedersuiker voor de decoratie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 240°.
  • Smelt zachtjes de boter en de chocolade (maar niet de blokjes) in de bain-marie, tot u een glad mengsel bekomt.
  • Klop de eieren met de suiker op tot een schuimige bereiding. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg daarna langzaam het boter-chocolademengsel toe. Vul 6 beboterde vormen voor de helft met het mengsel en leg in het midden 2 blokjes chocolade en een framboos. Giet er de rest van het mengsel over.
  • Plaats 10 minuten in de oven. Dien daarna onmiddellijk op, bestrooid met wat poedersuiker.

Smakelijk!

Tomates

Vollegrondtomaten

Seizoensproducten

Overheerlijk!

Zoals de naam het aangeeft, groeien deze tomaten in volle grond – niets meer, niets minder.
De tomaten groeien langzaam en nemen de zon zachtjes op. Omdat ze in openlucht staan, moeten ze bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden (regen, warmte, felle zon, droogte) en zich dus kunnen verdedigen. Om dat te doen, voert de plant meer mineralen (waaronder suiker) aan naar de vruchten, waardoor ze meer smaak krijgen. Hoe droger en zonniger het weer, hoe meer de tomaten zich vullen met voedingsstoffen.
In slaatjes, in saus, … er zijn eindeloos veel manieren om deze heerlijke tomaten te bereiden!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek