recette Citroensorbet

Citroensorbet

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 4 dikke citroenen
  • 120 g suiker
  • 300 ml water
  • 2 eiwit

Voorbereiding

  • Breng het water met de suiker aan de kook in een pan.
  • Zet het vuur uit wanneer de suiker volledig is opgelost. Pers intussen de citroenen, voeg het sap toe aan de suikeroplossing en laat afkoelen.
  • Klop het eiwit tot sneeuw meng het beetje bij beetje met de goed koude citroensiroop tot u een vloeibaar en schuimend mengsel krijgt.
  • Manuele versie : giet de bereiding in een kom en zet minstens 12 uur in de diepvriezer vóór consumptie. Gedurende het eerste uur mixt u om de 10 minuten om een smeuïg mengsel te behouden.
  • Sorbetversie : giet de bereiding in de ijsmachine en laat 20 à 25 minuten draaien tot het ijs vast wordt (de tijd hangt af van het type ijsmachine).

Smakelijk!

Adobe Stock 107569078 min

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Eén gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om de kou en de vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/ 100 g). De juiste gewoonte voor elke ochtend: een vers gepeste sinaasappel (lekkerder dan sap uit brik en caloriearmer want zonder toegevoegde suiker), meteen op te drinken om te genieten van alle vitaminen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek