recette Citroensorbet

Citroensorbet

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 4 dikke citroenen
  • 120 g suiker
  • 300 ml water
  • 2 eiwit

Voorbereiding

  • Breng het water met de suiker aan de kook in een pan.
  • Zet het vuur uit wanneer de suiker volledig is opgelost. Pers intussen de citroenen, voeg het sap toe aan de suikeroplossing en laat afkoelen.
  • Klop het eiwit tot sneeuw en meng het beetje bij beetje met de goed koude citroensiroop tot je een vloeibaar en schuimend mengsel krijgt.
  • Manuele versie: giet de bereiding in een kom en zet minstens 12 uur in de diepvriezer vóór consumptie. Gedurende het eerste uur mix je om de 10 minuten om een smeuïg mengsel te behouden.
  • Sorbetversie: giet de bereiding in de ijsmachine en laat 20 à 25 minuten draaien tot het ijs vast wordt (de tijd hangt af van het type ijsmachine).

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek