recette Citroensorbet

Citroensorbet

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 4 dikke citroenen
  • 120 g suiker
  • 300 ml water
  • 2 eiwit

Voorbereiding

  • Breng het water met de suiker aan de kook in een pan.
  • Zet het vuur uit wanneer de suiker volledig is opgelost. Pers intussen de citroenen, voeg het sap toe aan de suikeroplossing en laat afkoelen.
  • Klop het eiwit tot sneeuw en meng het beetje bij beetje met de goed koude citroensiroop tot je een vloeibaar en schuimend mengsel krijgt.
  • Manuele versie: giet de bereiding in een kom en zet minstens 12 uur in de diepvriezer vóór consumptie. Gedurende het eerste uur mix je om de 10 minuten om een smeuïg mengsel te behouden.
  • Sorbetversie: giet de bereiding in de ijsmachine en laat 20 à 25 minuten draaien tot het ijs vast wordt (de tijd hangt af van het type ijsmachine).

Smakelijk!

Mandarine

Mandarijn

Seizoensproducten

Een lekkernij!

De mandarijn is een kleine, ronde en licht afgeplatte rood-oranje vrucht. Het zoete en geurige vruchtvlees is een van de minst zure onder de citrusvruchten, maar in tegenstelling tot haar neefje de clementine heeft de mandarijn veel pitjes.
Mandarijnen zijn caloriearm en rijk aan vitamine C. Samen met caroteen en antioxidanten zorgt dat voor een uitstekende bescherming van het organisme. Ook vezels en minerale zouten zijn van de partij.

Je kan mandarijnen uit het vuistje eten, verwerken in desserts of serveren als heerlijk bijgerecht bij wit vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek