recette Citroensorbet

Citroensorbet

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 4 dikke citroenen
  • 120 g suiker
  • 300 ml water
  • 2 eiwit

Voorbereiding

  • Breng het water met de suiker aan de kook in een pan.
  • Zet het vuur uit wanneer de suiker volledig is opgelost. Pers intussen de citroenen, voeg het sap toe aan de suikeroplossing en laat afkoelen.
  • Klop het eiwit tot sneeuw meng het beetje bij beetje met de goed koude citroensiroop tot u een vloeibaar en schuimend mengsel krijgt.
  • Manuele versie : giet de bereiding in een kom en zet minstens 12 uur in de diepvriezer vóór consumptie. Gedurende het eerste uur mixt u om de 10 minuten om een smeuïg mengsel te behouden.
  • Sorbetversie : giet de bereiding in de ijsmachine en laat 20 à 25 minuten draaien tot het ijs vast wordt (de tijd hangt af van het type ijsmachine).

Smakelijk!

Tomates grappe

Trostomaten

Seizoensproducten

Geurig, sappig en lekker van bij ons!
Ronde, stevige, glanzende en vlezige kerstomaten zijn constant van kwaliteit. De geur van de steeltjes is een teken van versheid.
Kerstomaten zijn fris en zitten boordevol smaak. Ze zijn lekker uit het vuistje of in een slaatje, maar ook heerlijk in de oven met wat look en enkele verse kruiden. Een schitterend ingrediënt in je zomerse gerechten!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek