recette Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600g kersen
  • 60 g boter
  • 4 eieren
  • 20 cl melk
  • 100g meel
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout

Voorbereiding

  • Was, ontpit en ontpit de kersen.
  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Smelt 40 g boter in een kleine koekenpan.
  • Meng in een kom de bloem, suiker, vanillesuiker een snufje zout. Voeg de eieren, melk en tot slot de gesmolten boter toe en meng goed.
  • Vet de taartvorm in en verdeel de kersen erin. Giet het clafoutis beslag erover.
  • Bak 10 minuten op 210°C en verlaag dan naar 180°C, kook nog 20 minuten.
  • Serveer warm of koud.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek