icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600g kersen
  • 60 g boter
  • 4 eieren
  • 20 cl melk
  • 100g meel
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout

Voorbereiding

  • Was, ontpit en ontpit de kersen.
  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Smelt 40 g boter in een kleine koekenpan.
  • Meng in een kom de bloem, suiker, vanillesuiker een snufje zout. Voeg de eieren, melk en tot slot de gesmolten boter toe en meng goed.
  • Vet de taartvorm in en verdeel de kersen erin. Giet het clafoutis beslag erover.
  • Bak 10 minuten op 210°C en verlaag dan naar 180°C, kook nog 20 minuten.
  • Serveer warm of koud.

Smakelijk!