icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Confituur met sinaasappel en specerijen

Confituur met sinaasappel en specerijen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 330 min
  • Thema ONTBIJT
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1,3 kg onbehandelde sinaasappelen
  • 1 kg confituursuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 kaneelstokjes
  • 1 citroen
  • het sap van 3 clementines
  • 6 confituurpotten

Voorbereiding

  • Verwijder de zeste van de sinaasappelen en snij in fijne staafjes. Schil de sinaasappelen en de citroen tot op het vruchtvlees (‘peler à vif’), zodat je mooie partjes zonder vel bekomt. Hou het sap bij.
  • Doe de partjes sinaasappel en citroen, de zestes, het sap van de clementines, de suiker, de kaneelstokjes en het in de lengterichting doorgesneden vanillestokje in een schaal. Meng en dek af met een propere doek. Laat 3 uur weken op een koele plaats.
  • Doe alles vervolgens in een confituurpan, als je die hebt, of in de kom van je snelkookpan. Breng aan de kook en zet het vuur meteen lager. Laat 2 uur zachtjes koken. Meng regelmatig om te vermijden dat de bereiding aan de bodem kleeft.
  • Plet op het einde van de kooktijd de grootste overblijvende stukken en meng (of mix, als je dat liever doet). Vul onmiddellijk je potten. Sluit ze wanneer de confituur nog warm is en laat ze ondersteboven afkoelen voor een goede sterilisatie.
  • Je kan al de volgende dag van de confituur genieten.

Smakelijk!