
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 3 eieren
- 125 g bloem
- 125 g suiker
- 125 g zalfzachte boter (‘pommade’)
- 3 eieren
- 200 g vruchtvlees van Corsicaanse of biologische clementines
- het sap van een clementine
- 100 g suiker
- 1/2 kl agaragar
- 50 g gesmolten boter
- het sap van nog een clementine
- plaat met individuele ronde vormen
- papier cupcakevormpjes
- spuitzak
Voorbereiding
- Voor de cakes.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de boter en de suiker.
- Klop de eieren los en doe de helft in het mengsel. Klop, voeg de rest toe en meng opnieuw. Voeg de helft van de bloem toe, meng en voeg al roerend de rest toe.
- Leg de papieren vormpjes in “echte” vormen. Doe er het cakedeeg in en plaats minstens 15 minuten in de oven. Hou het bakken in de gaten, haal uit de oven, neem uit de vormen en laat afkoelen op een rooster.
- Voor de crème.
- Klop in een kookpot de eieren met de suiker en voeg de agaragar toe. Meng en voeg de koude gesmolten boter toe.
- Mix in de blender het vruchtvlees van de clementines en het sap van een clementine. Giet door een fijne zeef in de kookpot. Verwarm al roerend een tiental minuten op een matig vuur, tot het mengsel indikt. Voeg op het einde het andere clementinesap toe en roer stevig.
- Laat het mengsel afkoelen en versier er de cakes mee met behulp van een spuitzak.
Smakelijk!