recette Eendenhaasjes met mango

Eendenhaasjes met mango

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 22 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Feest

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 mooie mango
  • 600 g eendenhaasjes
  • geraspte gember
  • boter
  • honing
  • xeresazijn
  • zout, peper van de molen
  • 5 bessenpeper in molen

Voorbereiding

  • Snij de mango in niet al te fijne schijfjes.
  • Stoof in een antikleefpan de geraspte gember aan in boter en bak de mango 5 min. op een zacht vuur in dit boter-gembermengsel. Hou de schijfjes mango warm.
  • Bak de eendenhaasjes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper, zout en 5 bessenpeper. Hou warm.
  • Blus de pan met xeresazijn, leg er de schijfjes mango in, voeg een scheutje honing toe en laat 2 tot 3 min. bakken.
  • Snij de eendenhaasjes in plakjes en dresseer een dienbord afwisselend met een schijfje mango en een plakje eendenhaas.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek