recette Fajita's met rundvlees en paprika's

Fajita's met rundvlees en paprika's

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g steak
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 2 el fijngehakte verse koriander
  • 1/2 rode chilipeper
  • komijnpoeder
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 tortilla's
  • guacamole

Voorbereiding

  • Schil de paprika’s, snij in 2, verwijder de pitjes en snij in reepjes. Pel en snipper de rode ui en de look. Snij de chilipeper in 2, verwijder de zaadlijsten en hak fijn.
  • Snij de steak in reepjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan of wok en schroei het vlees kort aan. Voeg de paprikareepjes, de ui, de look en de chilipeper toe. Kruid met komijn, paprika, peper en zout. Laat nog een goede 5 minuten bakken.
  • Bestrooi op het einde van de baktijd met guacamole.
  • Doe de bereiding in vooraf verwarmde tortilla’s en serveer met guacamole.

Smakelijk!

Poivrons

De Belgische paprika

Seizoensproducten

Een groente boordevol kwaliteit!

De zoete en smaakvolle paprika’s zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Ze bevatten enorm veel vezels en zijn kampioen in vitamine C-gehalte. Daarnaast vormen ze een uitstekende bron van caroteen en flavonoïden.
Paprika’s eet je rauw, gebakken, gevuld, geroosterd, gekonfijt, … Ideaal dus voor tal van lente- en zomergerechten.
Kies een stevig en glad exemplaar, met een strak en glanzend vel.
Weetje: hoe rijper een paprika, hoe roder en zachter.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek