
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 g filet van Iers rund
- 1 kg aardappelen
- 150 ml rode wijn
- 100 ml ketchup
- 50 ml balsamicoazijn
- 30 ml olijfolie
- 1/2 teentje look
- 1 sneetje gerookt spek
- 1 fijngehakte rode ui
- 1 takje tijm
- 2 el honing
- 1 el Engelse saus
- 1 el mosterd
- boter
- frituurolie
- zout en peper
Voorbereiding
- Kleur het spek en de ui lichtjes in olijfolie. Voeg de wijn, de honing, de tijm, de look, de ketchup en de azijn toe en laat inkoken. Voeg ten slotte de mosterd en de Engelse saus toe. Mix en haal door de zeef.
- Schil en was de aardappelen en snij ze in frieten. Verwarm de friteuse en bak de frieten in twee beurten (eerste beurt 150°, tweede 190°).
- Bak de rundsfilet volgens de gewenste bakwijze in een grillpan of in een klassieke braadpan met wat boter.
- Serveer met de BBQ-saus en enkele blaadjes sla.
Smakelijk!