recette Filet van Iers rund met BBQ-saus en zelfgemaakte frieten

Filet van Iers rund met BBQ-saus en zelfgemaakte frieten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g filet van Iers rund
  • 1000 g aardappelen
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml ketchup
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 30 ml olijfolie
  • 1/2 teentje look
  • 1 sneetje gerookt spek
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 1 takje tijm
  • 2 el honing
  • 1 el Engelse saus
  • 1 el mosterd
  • boter
  • frituurolie
  • zout en peper

Voorbereiding

  • Kleur het spek en de ui lichtjes in olijfolie. Voeg de wijn, de honing, de tijm, de look, de ketchup en de azijn toe en laat inkoken. Voeg ten slotte de mosterd en de Engelse saus toe. Mix en haal door de zeef.
  • Schil en was de aardappelen en snij ze in frieten. Verwarm de friteuse en bak de frieten in twee beurten (eerste beurt 150°, tweede 190°).
  • Bak de rundsfilet volgens de gewenste bakwijze in een grillpan of in een klassieke braadpan met wat boter.
  • Serveer met de BBQ-saus en enkele blaadjes sla.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek