
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 bossen waterkers
- 1 komkommer
- 2 appelen Granny Smith
- 4 kleine paksoi-kolen of 1 grote
- het sap en de zeste van een limoen
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el sojasaus
- 1 mespuntje chilipepervlokken
- peper en zout
- sapcentrifuge
Voorbereiding
- Was de waterkers. Verwijder de jonge scheuten en de blaadjes en zet weg. Schil de komkommer en zet weg.
- Pers de steeltjes en de dikkere blaadjes samen met de appelen, de geschilde komkommer en de paksoi in een sapcentrifuge. Voeg het sap en de zeste van de limoen, de azijn, de sojasaus en chilipepervlokken naar eigen smaak toe. Proef en breng indien nodig op smaak met peper van de molen en zout.
- Voeg ten slotte de scheuten en de blaadjes van de waterkers toe.
Smakelijk!