recette Gazpacho met waterkers door Seppe Nobels

Gazpacho met waterkers door Seppe Nobels

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 bossen waterkers
  • 1 komkommer
  • 2 appelen Granny Smith
  • 4 kleine paksoi-kolen of 1 grote
  • het sap en de zeste van een limoen
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 mespuntje chilipepervlokken
  • peper en zout
  • sapcentrifuge

Voorbereiding

  • Was de waterkers. Verwijder de jonge scheuten en de blaadjes en zet weg. Schil de komkommer en zet weg.
  • Pers de steeltjes en de dikkere blaadjes samen met de appelen, de geschilde komkommer en de paksoi in een sapcentrifuge. Voeg het sap en de zeste van de limoen, de azijn, de sojasaus en chilipepervlokken naar eigen smaak toe. Proef en breng indien nodig op smaak met peper van de molen en zout.
  • Voeg ten slotte de scheuten en de blaadjes van de waterkers toe.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek