recette Gazpacho van tomaat en komkommer

Gazpacho van tomaat en komkommer

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 205 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 500 g tomaten
  • 3 kleine witte uien
  • 1 komkommer
  • 2 paprika’s
  • 1 dikke snede brood
  • 14 810 ml azijn
  • 44 410 ml olijfolie
  • 2 l bouillon
  • zout, peper
  • basilicumblaadjes voor de decoratie

Voorbereiding

  • Verwarm de bouillon.
  • Mix de helft van de tomaten, de komkommer en de uien. Snij de rest van de tomaten in blokjes en de komkommer en de uien in fijne schijfjes. Verwijder het steeltje van de paprika’s, snij doormidden en verwijder de pitjes. Snij in kleine stukjes en plaats alles in de koelkast.
  • Maak een vinaigrette met de olie en de azijn. Kruid met peper en zout.
  • Doe de gemixte groenten, het verkruimelde brood en de vinaigrette in een soepkom. Giet de warme bouillon over het mengsel. Laat goed afkoelen en plaats enkele uren in de koelkast.
  • Voor de presentatie: serveer de gazpacho en werk af met stukjes tomaat, komkommer, ui en paprika. Decoreer met enkele basilicumblaadjes.
  • Dien koel op.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek