recette Gazpacho van tomaat en komkommer

Gazpacho van tomaat en komkommer

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 205 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 500 g tomaten
  • 3 kleine witte uien
  • 1 komkommer
  • 2 paprika’s
  • 1 dikke snede brood
  • 1 el azijn
  • 3 el olijfolie
  • 2 l bouillon
  • zout, peper
  • basilicumblaadjes voor de decoratie

Voorbereiding

  • Verwarm de bouillon.
  • Mix de helft van de tomaten, de komkommer en de uien. Snij de rest van de tomaten in blokjes en de komkommer en de uien in fijne schijfjes. Verwijder het steeltje van de paprika’s, snij doormidden en verwijder de pitjes. Snij in kleine stukjes en plaats alles in de koelkast.
  • Maak een vinaigrette met de olie en de azijn. Kruid met peper en zout.
  • Doe de gemixte groenten, het verkruimelde brood en de vinaigrette in een soepkom. Giet de warme bouillon over het mengsel. Laat goed afkoelen en plaats enkele uren in de koelkast.
  • Voor de presentatie: serveer de gazpacho en werk af met stukjes tomaat, komkommer, ui en paprika. Decoreer met enkele basilicumblaadjes.
  • Dien koel op.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek