recette Gegratineerde oesters met sabayon

Gegratineerde oesters met sabayon

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 36 holle oesters
  • 30 g boter
  • 2 sjalotten, 400 ml , 50 g , 4 eigelen, 4 el water, 100 g boter, peper en zout,
  • 400 ml Noisy Prat wijn
  • 50 g zure room
  • grofzout
  • 4 eidooiers
  • 4 el water
  • 100 g boter
  • peper en zout
  • sinaasappelzest voor de decoratie

Voorbereiding

  • Open de oesters en vang het water op. Maak de oesters los uit de schelp en zet weg.
  • Doe een laag grof zout op een schotel en leg er de schelpen mooi vlak op. Filter het oesterwater en pocheer er zachtjes de oesters in, tot het water net niet kookt. Laat de oesters afdruipen op keukenpapier en leg ze opnieuw in hun schelp. Zet weg. Filter het kookvocht en laat inkoken.
  • Snipper ondertussen de sjalotten en stoof ze aan in 30 g boter. Voeg de witte wijn toe, laat inkoken en voeg de room toe.
  • Doe de eigelen in een pan, samen met 4 eetlepels water. Klop stevig op tot sabayon op een zeer laag vuurtje en onder voortdurend kloppen. Voeg de boter in kleine hoeveelheden toe wanneer de sabayon is opgeklopt; blijf kloppen. Voeg nadien de sjalotten en het ingekookte oesterwater toe. Meng en kruid met peper.
  • Doe een lepel sabayon op elke oester en plaats kort onder de grill.
  • Werk af met sinaasappelzeste en dien meteen op.

Smakelijk!

Spiering

Varkensribben spiering

Lekker van het seizoen

Spiering komt uit de nek van het varken en bestaat uit laagjes vet afgewisseld met spieren. Het vet geeft het vlees zijn lekkere, sappige textuur. Spiering is perfect om te grillen, maar kan ook worden gebakken in de pan of verwerkt in ragout.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek