recette Gevulde aubergines met kip

Gevulde aubergines met kip

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 85 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 aubergines
  • 400 g kippenwit
  • 140 g quinoa
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 1 kl fijngehakte basilicum
  • espelettepeper
  • peper van de molen en zout
  • Tomatensaus
  • 120 g tomaten type Roma
  • 3 basilicumblaadjes
  • 2 gepelde teentjes look
  • 1 el passata
  • 2 el olijfolie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de tomatensaus: hol de tomaten uit en doe ze samen met de basilicum in de mixer. Voeg de geplette look, de passata en de olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Zet weg.
  • Snij de aubergines in twee en maak inkepingen in het vruchtvlees zonder de schil te raken. Smeer het vruchtvlees in met olijfolie en laat 30 tot 40 minuten bakken in de oven.
  • Spoel ondertussen de quinoa af en kook hem ± 10 minuten in gezouten kokend water.
  • Hak de ui grof, snij de kip in kleine blokjes en stoof alles aan in een braadpan met olijfolie. Voeg de tomatensaus toe wanneer de kip gaar is. Meng goed en zet het vuur lager.
  • Hol de gebakken aubergines uit: verwijder het vruchtvlees, maar laat een halve centimeter over rond de schil. Hak het vruchtvlees grof en voeg het toe aan het mengsel van kip en tomaten. Laat de quinoa uitlekken, snij de mozzarella in stukjes en voeg alles toe aan de vulling. Meng en kruid met espelettepeper, basilicum, peper en zout. Laat nog ongeveer 5 minuten op het vuur staan, verdeel de vulling over de aubergines en plaats 10 tot 15 minuten in de oven.
  • Dien warm op.

Smakelijk!

Mandarine

Mandarijn

Seizoensproducten

Een lekkernij!

De mandarijn is een kleine, ronde en licht afgeplatte rood-oranje vrucht. Het zoete en geurige vruchtvlees is een van de minst zure onder de citrusvruchten, maar in tegenstelling tot haar neefje de clementine heeft de mandarijn veel pitjes.
Mandarijnen zijn caloriearm en rijk aan vitamine C. Samen met caroteen en antioxidanten zorgt dat voor een uitstekende bescherming van het organisme. Ook vezels en minerale zouten zijn van de partij.

Je kan mandarijnen uit het vuistje eten, verwerken in desserts of serveren als heerlijk bijgerecht bij wit vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek