
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 granaatappels
- 2 vellen bladerdeeg
- 2 glazen water
- 2 glazen suiker
- 1 vanillestokje
- 1 eigeel
- boter
- 4 taartvormpjes
Voorbereiding
- Om de pitten te verwijderen, snij je net genoeg van de bovenzijde en onderzijde van de granaatappel om ze te kunnen zien. Maak vervolgens vier verticale inkepingen door de schil, maar niet verder dan de pitten. Doe de granaatappel in een diep kommetje gevuld met water. Haal de vier kwarten onder water uit elkaar, maak de pitten los van het sponsachtige membraan en verwijder de niet-eetbare delen die aan het oppervlak drijven. De pitten zullen naar de bodem zakken.
- Neem de pitten uit de kom en doe ze in een kookpot, samen met het ingesneden vanillestokje, de suiker en het water. Breng op een matig vuur aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten koken. Verwijder het vanillestokje en mix de bereiding min of meer grof, naargelang de gewenste textuur. Zet weg.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol een vel bladerdeeg uit op het werkvlak. Snij er 4 schijfjes uit van een iets grotere diameter dan je taartvormpjes. Leg ze in de beboterde vormen. Smeer daarover de granaatappelcompote uit.
- Rol een vel bladerdeeg uit op het werkvlak. Snij er 4 schijfjes uit van een iets grotere diameter dan je taartvormpjes. Leg ze in de beboterde vormen. Smeer daarover de granaatappelcompote uit.
- Laat lauw worden, neem uit de vorm en laat vóór het opdienen afkoelen op een rooster.
Smakelijk!