
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 hazenbouten
- 6 uien
- 1 kruidentuiltje
- 200 g spek
- 1 el bloem
- 1 l rode wijn
- 4 teentjes look
- 2 wortelen
- 100 ml cognac
- boter
- olijfolie
- 6 kruidnagels
- 2 takjes rozemarijn
- peper en zout
Voorbereiding
- Marineer de haas met de wijn, de cognac, een in schijfjes gesneden ui, de teentjes look, het kruidentuiltje, het takje rozemarijn en de kruidnagels. Kruid met peper en zout. Laat een nacht trekken. Draai af en toe om.
- Snij de volgende dag het spek in blokjes en de wortelen in schijfjes. Hak de rest van de uien fijn.
- Kleur het spek aan in een beboterde en ingeoliede stoofpot. Voeg daarna de drooggedepte hazenbouten toe. Bestrooi met bloem, meng en laat op een zacht vuur lichtbruin bakken. Bevochtig met de gezeefde marinade. Voeg de wortelen en indien nodig een beetje water toe. Dek af en laat 3 uur sudderen.
- Stoof de champignons aan in een beetje boter en voeg ze op het einde van de kooktijd toe aan de hazenpeper.
- Breng op smaak en dien warm op met bijvoorbeeld pompoenpuree.
Smakelijk!