icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Hinderagout met bier

Hinderagout met bier

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 210 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Feest

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 2 kg hinderagout
  • 250 g spekblokjes
  • 660 ml bruin trappistenbier
  • 500 g champignons
  • 5 sjalotten
  • 3 wortelen
  • 3 el cassonade
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 250 ml room
  • boter
  • olijfolie
  • maïzena
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Bak de spekblokjes aan in een braadpan. Zet weg.
  • Snipper de sjalotten en snij de wortelen fijn.
  • Smelt een klontje boter in een stoofpot. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de stukken hinderagout langs alle zijden goudbruin. Doe de sjalotten, de wortelen, de spekblokjes, de laurierblaadjes en de takjes tijm bij het vlees. Giet het bier in de pot en voeg eventueel wat water toe om alles onder te zetten. Bestrooi ten slotte met cassonade en voeg naar smaak peper en (een beetje) zout toe. Laat minstens 3 uur sudderen op een zacht vuur. Meng af en toe.
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje en snij in schijfjes. Bak op een zacht vuur in een pan met een klontje boter, tot het kookvocht is verdampt. Zet weg.
  • Voeg even voor het opdienen de champignons en de room toe in de stoofpot.
  • Bind de saus met maïzena. Breng verder op smaak indien nodig.
  • Nappeer de stukken hinderagout met saus en dien op met aardappelkroketten.

Smakelijk!