recette Huisgemaakte ijsthee met perzik

Huisgemaakte ijsthee met perzik

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 313 min
  • Thema COCKTAILS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 l water
  • 2 el groene thee
  • 2 perziken
  • 2 el agavesiroop
  • 1 bosje verse munt
  • ijsblokjes
  • thee-ei

Voorbereiding

  • Was de muntblaadjes. Schil de perziken en snij in schijfjes.
  • Verwarm een liter water tot 75°C. Giet het water in een kan en laat de thee trekken. Verwijder het thee-ei na 3 tot 4 minuten. Laat afkoelen met de muntblaadjes en voeg daarna de schijfjes perzik en de agavesiroop toe. Meng voorzichtig.
  • Laat minstens 5 uur rusten in de koelkast. Na een hele nacht krijgt de thee nog meer smaak.
  • Dien fris op.
  • TIP: je kan de agavesiroop vervangen door 3 kl rietsuiker.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek