recette Kalfsfricassee op grootmoeders wijze

Kalfsfricassee op grootmoeders wijze

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 110 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg kalfsfricassee
  • 250 g gerookt spek
  • 1 ui
  • 2 el bloem
  • 120 ml droge witte wijn
  • 1 wortel
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 ei
  • 40 g boter
  • 200 ml verse room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout, tijm

Voorbereiding

  • Snij het spek in blokjes en bak het goudbruin in een stoofpan met een eetlepel olijfolie. Neem uit de pan.
  • Kleur in dezelfde pan de fijngehakte ui. Neem uit de pan.
  • Sauteer er de stukken vlees in. Bestrooi ze met een eetlepel bloem wanneer ze aangekleurd zijn. Bevochtig met een glas droge witte wijn en doe het spek en de ui opnieuw in de pan. Voeg een in schijfjes gesneden wortel, peper, zout en tijm toe. Roer om en bedek met warm water. Dek af en laat 1u30 koken op een zacht vuur.
  • Voeg 20 minuten voor het einde van de kooktijd de gewassen en geschilde champignons toe.
  • Maak een witte saus: verwarm een lepel boter, voeg een lepel bloem toe en roer stevig. Bevochtig met een pollepel kookvocht van de fricassee. Doe alles in de stoofpan wanneer de saus wat consistent is geworden.
  • Bind de saus, enkele ogenblikken voor het opdienen en weg van het vuur, met een eierdooier en de room. Dien heet op met rijst. Smakelijk!

Smakelijk!

Blanquette de veau

Kalfsblanquette

Product van de week

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek