recette Kalfslapjes Piccata

Kalfslapjes Piccata

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 grote kalfslapjes
  • 2 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 60 ml droge witte wijn
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 el kappertjes
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • bloem
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 75°C en plaats er een schaal in.
  • Leg de lapjes tussen twee vellen huishoudfolie en sla ze mooi plat.
  • Bestrooi met bloem en bak in een grote pan in de hete boter en olijfolie, 2 minuten langs elke kant op een matig tot hoog vuur. Leg de lapjes in de ovenschaal.
  • Blus de pan met witte wijn en schraap de braadresten los. Voeg het citroensap toe en laat 1 à 2 minuten koken, tot de saus is ingedikt. Doe ten slotte de kappertjes en de kalfslapjes in de pan. Laat nog ongeveer 1 minuut koken. Kruid met peper en zout en bestrooi met peterselie.
  • Dien warm op met tagliatelle of spaghetti.

Smakelijk!

CARBONNADES DE BOEUF

Rundskarbonaden

Product van de week

Rundskarbonaden zijn stukken vlees die op hun best zijn als ze lang op het vuur staan, net als halslap, lage rib of vanglap. Ze worden lekker mals door te sudderen in een saus op basis van bier, wijn of bouillon.
Ontdek deze week ons zalig recept van boeuf Bourguignon.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek