recette Kalfsmedaillons met bospaddenstoelen

Kalfsmedaillons met bospaddenstoelen

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g kalfsmedaillons
  • 150 g Parijse champignons
  • 100 g cantharellen
  • 100 g oesterzwammen
  • 200 mg zure room
  • 25 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 50 ml xeresazijn
  • een halve bos peterselie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Stoof de schoongemaakte en in stukjes gesneden champignons 8 tot 10 minuten aan. Roer regelmatig.
  • Bak ondertussen de kalfsmedaillons 10 minuten in een pan met een mengeling van boter en olie. Draai om in de helft van de baktijd. Kruid met peper en zout. Zet weg en hou warm.
  • Blus de vleespan met de azijn en doe er de champignons in. Meng goed. Kruid met peper en zout en voeg de zure room toe. Laat 2 minuten koken. Bestrooi voor het opdienen met fijngehakte peterselie.
  • Serveer de kalfsmedaillons met de champignons, krielaardappelen en sla van het type mesclun.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek