icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Kalfsvlees marengo

Kalfsvlees marengo

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 100 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 kg kalfsschouder
  • 4 tomaten
  • 3 sjalotten
  • 1 wortel
  • 1 kruidentuiltje
  • 50 g boter
  • 25 ml witte wijn
  • 250 ml water
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Snipper de sjalot. Snij de wortel in kleine blokjes en de tomaten in partjes. Snij het vlees in blokjes van 3-4 cm.
  • Verwarm de boter in een grote gietijzeren stoofpot en kleur het vlees op een hoog vuur langs alle kanten aan. Neem van het vuur en zet weg.
  • Doe de sjalot en de wortel in dezelfde pot en bestrooi ze met bloem. Laat al roerend 5 minuten stoven. Voeg het vlees toe en meng goed.
  • Voeg vervolgens de tomaten, de witte wijn, het water en het kruidentuiltje toe. Kruid met peper en zout.
  • Dek af en laat 90 minuten sudderen op een zacht vuur. Meng af en toe en kijk na of er nog voldoende vloeistof is.
  • Breng op smaak en dien warm op met aardappelen, kroketten, rijst of pasta.

Smakelijk!