
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150 g kastanjepuree
- 150 ml melk
- 50 g poedersuiker
- 1 eigeel
- 10 g maïszetmeel (maïzena)
- ½ gelatineblaadje
- 95 g koude boter
- 2 koekjes type lange vingers
- 150 ml sterke koffie
- 1 el marsala
- cacaopoeder
- elektrische klopper
Voorbereiding
- Los het maïszetmeel op in de koude melk. Doe in een kookpot en voeg de kastanjepuree toe. Laat koken op een zacht vuur. Week ondertussen de gelatine in een kommetje koud water.
- Meng in een slakom het eigeel en de suiker. Giet er al kloppend de kokende melk met kastanjepuree bij. Doe terug in de kookpot en laat onder voortdurend kloppen 1 minuut zieden.
- Voeg weg van het vuur de goed uitgewrongen gelatine toe en laat lauw worden. Voeg de in kleine stukjes gesneden koude boter toe terwijl je de bereiding mixt met een elektrische klopper.
- Doe de crème in kleine glaasjes en plaats 2 uur in de koelkast. Doe de koffie en de marsala net voor het opdienen in een kommetje en drenk er kort de lange vingers in. Snij de koekjes in kleine stukjes en verdeel over de glaasjes. Bestrooi met cacao en dien meteen op.
Smakelijk!