recette Kersencrumble

Kersencrumble

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 50 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 700 g kersen
  • 80 g bloem
  • 120 g amandelpoeder
  • 100 g koude boter
  • 100 g rietsuiker
  • 1 el kirsch (facultatief)
  • kaneelpoeder

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Ontpit de kersen en snij ze in twee. Snij de boter in blokjes.
  • Meng in een slakom de bloem, de suiker en het amandelpoeder. Voeg de boter toe en kneed met de vingertoppen tot een zanderig deeg.
  • Verdeel de kersen over de bodem van een beboterde ovenschaal. Voeg de kirsch toe en bestrooi met kaneel. Meng en bedek met crumbledeeg. Plaats ongeveer dertig minuten in de oven (het deeg moet goudbruin zijn).
  • Laat lauw worden (of helemaal afkoelen) en serveer met een bolletje vanille-ijs.
  • Goed om weten: je kan crumbledeeg perfect invriezen in een plastic doos en het gebruiken zonder te ontdooien. Verdeel gewoon over het fruit en plaats in de oven!

Smakelijk!

Melon charentais

Charentaismeloen

Seizoensproducten

Deze zonovergoten, zoete vrucht met oranje vruchtvlees ligt van juni tot september in de rekken.

Ze is rijk aan water, antioxidanten en vitamine A. Als voorgerecht of als dessert, het frisse en geparfumeerde vruchtvlees is altijd een genot voor groot en klein.
Een charentaismeloen kiezen en bewaren: als de steel van de meloen een aangename geur vrijgeeft, betekent dit dat de vrucht rijp is.
Bewaar de meloen niet in de koelkast. Ze zal sneller bederven en haar geur overdragen op de andere eetwaren.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek