
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150 g schoongemaakte prei
- 100 g uien
- 200 g kervel
- 150 g aardappelen
- 1 l gevogeltebouillon
- 150 ml witte wijn
- 100 ml zure room
- 40 g boter
- 1 teentje look
- peper van de molen en zout
- 1 1 sneetje gerookte zalm voor de garnituur (facultatief)
Voorbereiding
- Was de prei. Pel de uien en hak ze fijn. Pel het teentje look.
- Verwarm de boter in een grote kookpot en stoof de prei en de uien aan.
- Schil, was en droog de aardappelen. Snij in blokjes en doe bij in de pot. Voeg de gevogeltebouillon en de geplette look toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.
- Was de kervel en laat uitlekken. Snij de stengels weg en voeg de kervel toe aan de soep. Kruid met peper en zout. Laat verder koken op een zacht vuur tot de aardappelen mals zijn.
- Mix de soep, voeg de witte wijn en de room toe en laat nog enkele minuten koken. Meng voor het opdienen.
Smakelijk!