recette Kervelroomsoep

Kervelroomsoep

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 g schoongemaakte prei
  • 100 g uien
  • 200 g kervel
  • 150 g aardappelen
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 100 ml zure room
  • 40 g boter
  • 1 teentje look
  • peper van de molen en zout
  • 1 1 sneetje gerookte zalm voor de garnituur (facultatief)

Voorbereiding

  • Was de prei. Pel de uien en hak ze fijn. Pel het teentje look.
  • Verwarm de boter in een grote kookpot en stoof de prei en de uien aan.
  • Schil, was en droog de aardappelen. Snij in blokjes en doe bij in de pot. Voeg de gevogeltebouillon en de geplette look toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Was de kervel en laat uitlekken. Snij de stengels weg en voeg de kervel toe aan de soep. Kruid met peper en zout. Laat verder koken op een zacht vuur tot de aardappelen mals zijn.
  • Mix de soep, voeg de witte wijn en de room toe en laat nog enkele minuten koken. Meng voor het opdienen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek