
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 heel konijn + 2 bouten
- 2 mooie uien
- 2 kruidentuiltjes
- 8 el mosterd
- 80 g bloem
- 80 g boter
- 1 ½ l geuze
- 500 g gedroogde pruimen
- 1 ½ el bruine suiker
- peper van de molen en zout
Voorbereiding
- Besmeer de stukken konijn met een stevige laag mosterd en kruid met peper en zout. Haal de stukken door de bloem.
- Fruit in een grote kookpot de gesnipperde uien in de boter. Bak nadien de stukken konijn aan. Voeg de kruidentuiltjes, de geuze en de gedroogde pruimen toe. Roer goed om en laat 1u30 sudderen op een zacht vuur. Controleer regelmatig of er niets aanbakt. De saus moet zachtjes indikken dankzij de bloem en het koken van de pruimen.
- Kijk na 1u30 even na. Waarschijnlijk moet je alles nog 30 minuten laten koken op een hoger vuur om de saus de juiste consistentie te laten krijgen. Je kan ook “valsspelen” en een beetje gezeefde bloem gebruiken om de saus sneller te laten indikken. Breng op smaak met bruine suiker.
- Zodra het konijn mals is en de saus de juiste dikte heeft, zet je de pot op tafel. Serveer er fondant-aardappelen en lauwe pruimen met azijn bij.
Smakelijk!