
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 boerenkool
- 600 gehakt varken-kalf
- 1 ui
- 1 ei
- 1 sjalot
- 1 wortel
- 1 blokje groentebouillon
- 1 kl paprika
- peper en zout
Voorbereiding
- Breng gezouten water aan de kook in een grote pot.
- Snij de bladeren van de kool en leg ze 10 minuten in de kookpot.
- Pel en snipper ondertussen de ui en de sjalot. Schil de wortel en snij in fijne blokjes.
- Doe het gehakt in een slakom, samen met de ui, de sjalot, de wortel, de paprika en het hele ei. Kruid met peper en zout en meng tot je een homogene vulling bekomt.
- Laat de koolbladeren na het koken uitlekken en spoel ze onder koud water. Snij met een mes een stuk van de dikke nerven in het midden.
- Leg wat gehaktvulling in het midden van elk blad, vouw de randen om en rol stevig op.
- Los het bouillonblokje op in 30 cl heet water.
- Doe de gevulde koolbladeren in een stoofpot en giet er de groentebouillon bij. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 40 minuten koken onder deksel.
- Dien warm op met rijst.
Smakelijk!