recette Koude sabayon met aardbeien

Koude sabayon met aardbeien

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 745 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 250 g geurige aardbeien
  • 4 eigelen
  • 100 g poedersuiker
  • 150 ml zoete witte wijn
  • 200 ml vloeibare room
  • 2 el melk
  • enkele aardbeien voor de decoratie

Voorbereiding

  • De dag voordien: was de aardbeien, laat uitlekken, verwijder de steeltjes en plet tot puree. Zet weg.
  • Meng in een steelpan de eigelen met de poedersuiker en de melk. Zet op een zacht vuur en klop tot de mengeling wit wordt. Voeg 2 el wijn toe en blijf kloppen tot het mengsel schuimig wordt. Laat verder koken op een zeer laag vuur, blijf kloppen en voeg ondertussen de rest van de wijn toe. Neem van het vuur zodra het mengsel voldoende is ingedikt en laat afkoelen terwijl je blijft kloppen.
  • Klop de room stijf. Spatel de aardbeienpuree en vervolgens de slagroom door de koude sabayon. Meng voorzichtig.
  • Verdeel de bereiding over 6 glazen en plaats minstens 12 uur in de diepvries.
  • De dag zelf: neem de sabayons een halfuur voor het opdienen uit de diepvries en plaats in de koelkast. Decoreer de glaasjes net voor het serveren met enkele stukjes aardbei.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek