recette Kremova cesnacka (Looksoep geserveerd in brood)

Kremova cesnacka (Looksoep geserveerd in brood)

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 teentjes look
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 ml plantaardige room
  • 100 g kaas type edam
  • 3 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • zout en peper
  • vers brood, ongesneden
  • verse peterselie of bieslook

Voorbereiding

  • Pel de teentjes look en hak ze grof. Stoof ze aan in een pot met olie, zonder te laten kleuren. Bestrooi met bloem, giet er de bouillon bij en kruid met peper en zout. Laat koken tot de look aan de oppervlakte komt.
  • Snij ondertussen de bovenzijde van het brood af om een deksel te bekomen. Hol het brood uit tot in het helft van het kruim. Duw de rest plat op de bodem en de zijkanten om een soepkom te vormen.
  • Voeg de room toe aan de soep en mix. Giet de soep in de “soepkom” en doe er geraspte kaas en vers gesneden kruiden over. Dien meteen op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek